کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور

وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران

سخن بی پرده


در خبرها خواندیم که مجمع تشخص مصلحت نظام، طی مصوبه ای نظر مجلس را در مورد واگذاری امر نظارت بر غذا به سازمان ملی استاندارد، تایید نموده و گویا قرار است تمامی امور مربوط به نظارت بر غذا از سازمان غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد محول گردد....


 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

فعالیت های سندیکا


اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

یادداشت


مسمومیت با هیستامین در اثر مصرف ماهی

اسید آمینه هیستیدین که مقدار قابل توجهی از آن در ماهی تون وجود دارد، تحت تاثیر آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز به عامل آلرژی زایی به نام هیستامین تبدیل می شود...

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

جلسه اعلان موجودیت کمیته فنی رب و سس گوجه فرنگی


زمان: 1396/04/26

مکان: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران


حاضرین در جلسه:

  • جناب آقای آزاد مرد رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران 
  • جناب آقای بختیاری نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران 
  • جناب آقای میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران
  • سرکار خانم مهندس توفیق كارشناس صنايع كنسرو، اداره كل صنايع غذايى و آشاميدنى وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت 
  • جناب آقای دکتر کرباسی بازرس شرکت تعاونی صنایع کنسرو ایران
  • سرکار خانم مهندس نظری مسئول دبیرخانه کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور
  • سرکار خانم مهندس گرمارودی مدیر کنترل کیفیت شرکت آتاکو
  • سرکار خانم مهندس بلقدر مدیر کنترل کیفیت شرکت کامبیز
  • سرکار خانم مهندس موحد مدیر کنترل کیفیت شرکت کشت و صنعت ماریان-چاشنی
  • سرکار خانم مهندس پورکلانتر مدیر کنترل کیفیت شرکت گلبرگ بهاران –اویلا و فامیلا
  • جناب آقای مهندس وصولی مدیر کنترل کیفیت شرکت پیچک 
  • جناب آقای مهندس خادم شیخ بهایی مدیر کنترل کیفیت شرکت فرآورده های رضوی
  • جناب آقای مهندس گرجی بحری مدیر کنترل کیفیت شرکت مهرام
  • جناب آقای مهندس مقدم مدیر کنترل کیفیت شرکت یک و یک 
  • جناب آقای مهندس کرمی مدیر کنترل کیفیت شرکت گل افشان – چینود
  • جناب آقای مهندس یعقوب زاده مدیر تولید شرکت اروم آدا
  • جناب آقای مهندس محمدرضایی مدیر عامل شرکت تعاونی عنبر - مسعود



جناب آقای آزاد مرد:

در ابتدای جلسه جناب آقای آزادمرد رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران ضمن خوش آمد گویی به حضار که از راههای دور و نزدیک تشریف فرما شدند از جناب آقای بختیاری، نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران قدردانی کردند و بیان داشتند کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور با مسئولیت ایشان با موفقیت های چشمگیری همراه بود و امروز شاهد تشکیل هسته اولیه کمیته فنی رب و سس گوجه فرنگی توسط ایشان هستیم و خاطر نشان شدند باید سعی کنیم با تشکیل این کمیته، مسائل و مشکلات پیش رو را گام به گام از جلوی راه صنعت رب برداریم و با همبستگی، حرکت موثری داشته باشیم. ایشان در ادامه به بیان توضیحاتی در مورد اهمیت صنعت رب و سس گوجه فرنگی در کشور پرداختند.


جناب آقای بختیاری:

ایشان بیان داشتند کمیته فنی رب، کمیته ای فنی، کارشناسی، تخصصی بوده و قصد آن دارد که با خرد جمعی و بهره گیری از تخصص و تجربه مسئولین فنی و تولید کنندگان محترم، گام های اساسی در جهت رفع مشکلات این صنعت بردارد. با توجه به فاصله زیادی که بین بدنه ی کارشناسی و مدیریتی دستگاههای اجرایی با واقعیت های عینی تولید و صنعت وجود دارد، سندیکای صنایع کنسرو ایران با تشکیل کمیته های فنی مرتبط با واحد های تحت پوشش خود، سعی در ارتباط موثر بین صنعت و دولت دارد تا به واسطه ی نشست های مشترک و انسجام، پیگیری و ممارست اعضا در مقابل مسائل پیش رو در جهت پیشرفت این صنعت در سال مزین شده به نام اقتصاد مقاومتی- تولید و اشتغال گام موثری بردارد. این فعالیت شما مسئولین فنی محترم شرکت های تولیدی رب و سس گوجه فرنگی است که تعیین کننده ی مسیر و جهت کمیته می باشد.

سندیکا تشکلی است که فضا و شرایط مناسب برای مشارکت شما را ایجاد میکند. حضور و فعالیت شما تعیین کننده نقشه راه است، باید تلاش کرد تا در جایگاه برابر با بخش دولتی قرار بگیریم تا گام به گام خودمان را به اهدافمان نزدیک کنیم. ایشان همچنین از حضار خواستند متخصصان و کارشناسان آشنا به این صنعت را به کمیته دعوت کنند و استمرار این کمیته را منوط به فعالیت اعضا دانستند و تاکید کردند اگر مطالبه ای داشته باشید ، دبیر محترم سندیکای صنایع کنسرو با شما تعامل خواهند داشت.


جناب آقای میررضوی:

جناب آقای میررضوی به معرفی سندیکای صنایع کنسرو ایران پرداخته و بیان داشتند سندیکا از تشکل های قدیمی است و کمیته فنی رب به شکل تخصصی مسائل و مشکلات این صنعت رب را دنبال خواهد کرد و نیاز به همکاری شما عزیزان دارد. ایشان به مسئله حلیت که اخیرا توسط وزارت بهداشت مطرح گردید پرداختند و بیان داشتند مواضع سندیکا در جلسه کانون انجمن های صنایع غذایی موضع جانانه ای بود و موضوع با همکاری و همبستگی بخش خصوصی منتفی گردید. 


سرکار خانم توفیق:

ایشان در ابتدای سخنان خود به تکنولوژی روز صنعت رب در سالهای پیش که بسته بندی اسپتیک بود اشاره کردند و آن را قلب صنعت آن موقع خواندند و به شکوفایی هرچه بیشتر صنعت رب امروز و ایجاد تنوع در محصولات، برای بیماران قلبی- عروقی و... تاکید کردند و بیان داشتند کمیته فنی رب باید در ابتدای فعالیت خود، استراتژی تعیین کند تا به صادرات و افزایش مصرف داخل رونق دهد. ایشان همچنین به دستورالعمل بازسازی–نوسازی واحدهای تولیدی اشاره کرده که تولیدکنندگان به واسطه آن و تسهیلات سرمایه در گردش به رونق تولید خود دست یابند. کنترل فضای مجازی در مقابل شایعات بی اساس یکی از مواردی بود که خانم مهندس توفیق آن را از مسائل قابل بررسی توسط متخصصان و کارشناسان صنعت دانستند. 


دیدگاه اهل صنعت:

سرکار خانم گرمارودی از شرکت آتاکو از خط مشی کمیته فنی رب پرسیده و تصمیمات اخذ شده در برخی جلسات تجدیدنظر استاندارد را(به طور مثال کاهش 1.5 درصدی نمک در رب) غیر کارشناسی خوانده و از عدم مشارکت دهی بخش خصوصی در تجدید نظر استانداردهای ملی شکایت داشتند.

سرکارخانم بلقدر از صنایع غذایی کامبیز، در مورد مسئله جدید سازمان غذا و دارو جهت اخذ پروانه ساخت برای اوزان مختلف و لطمات جبران ناپذیر حاصل از زمان بر شدن پروسه اخذ مجوز ، علی الخصوص برای محصولی چون گوجه فرنگی که در فصل خاص و در زمان خاصی باید فراوری شود صحبت کردند.

سرکارخانم موحد از شرکت ماریان چاشنی از تشکیل کمیته فنی رب ابراز خوشحالی نمودند و ضمن تایید صحبت های دوستان خواستار پیگیری مطالبات و تکمیل کارهای نیمه تمام قبلی شدند.

سرکارخانم پور کلانتر از شرکت گلبرگ بهاران بحث کاهش 1.5 درصدی نمک را مطرح نموده و خواستار بررسی این موضوع از کمیته فنی شدند.

جناب آقای وصولی از شرکت پیچک به نکات متعددی اشاره داشتند. ایشان متغیر بودن نرخ گوجه فرنگی و عدم نیازسنجی بخش کشاورزی درکشت این محصول را یکی از مشکلات این صنعت خواندند و بیان داشتند این امر به صادرات، لطمه بزرگی وارد میکند. ایشان همچنین به بحث واریته ها اشاره داشته و این موضوع را حائز اهمیت خواندند. عدم هماهنگی ادارات دولتی و سلیقه ای عمل کردن آنها را نیز از مشکلات بخش دولتی خواندند.

جناب آقای خادم از صنایع غذایی رضوی در تاکید صحبت های آقای وصولی به بحث سلیقه ای عمل کردن دستگاههای اجرایی پرداختند و بیان کردند رب حلب در شیراز تولید شده در حالی که در مشهد ممنوع میباشد. متاسفانه این رویکرد تبعیضانه در بین تولید کنندگان یک استان نیز مشاهده شده این امر صادرات رب را با مشکل مواجه میکند چرا که یک شرکت با سر سختی و دیگری با سهولت قانون مواجه است.

جناب آقای گرجی از شرکت مهرام به حضور موثر بخش دولتی در جلسه اعلان موجودیت اشاره داشتند. ایشان تصمیمات غیر کارشناسی مسئولین اجرایی را بدون دخالت نیروی متخصص در بخش خصوصی، ضربه بزرگ به بدنه بی جان صنعت دانستند. به طور مثال کاهش 10درصدی قند در مایونز را مطرح کرده که این امر به لحاظ چشایی و فرمولاسیون منطقی نمی باشد، همچنین اصلاح نژاد واریته های گوجه فرنگی را از ملزمات بخش کشاورزی دانستند.

جناب آقای مقدم از شرکت یک و یک علت موفقیت در کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور را انسجام و وحدت رویه بین اعضا دانسته و خواستار تداوم و همکاری بیشتر اعضا در کمیته فنی رب شدند. در ادامه به وضعیت ارگانهای نظارتی- اجرایی پرداخته و از عدم مشارکت دهی آنها در تصمیمات مهم شکایت داشتند. بحث نشانگر های رنگی و مخالفت به جد آن توسط بخش خصوصی و جلسات مکرر تشکیل شده با ارگان های دولتی را هرچند بی نتیجه اما مفید خواندند. همچنین ایجاد فضای علمی در کمیته فنی، جهت اطلاع رسانی مسائل روز دنیا در صنعت رب، از پیشنهاد های ایشان بود.

جناب آقای کرمی از شرکت گل افشان ابراز امیدواری کردند که کمیته فنی رب با حضور منسجم اعضا به فعالیت خود ادامه دهد.
جناب آقای یعقوب زاده از شرکت اروم آدا خطاب به نماینده صنعت ،معدن تجارت بیان داشتند،اگر این سازمان برای اعطای پروانه بهره برداری صنایع، بین واحدهای بزرگ صنعتی و واحدهای کوچک تفاوتی قائل میشد، کمتر شاهد رشد چشمگیر محصولاتی با کمترین کیفیت از طرف شرکتهای کوچک بودیم. چرا که شرکت های بزرگ و نامی فکر تقلب به واسطه داشتن نیروی متخصص و استفاده از دستگاههای پیشرفته نمیکنند اما توان رقابت با واحدهای کوچک بر سر قیمت تمام شده محصول را نیز ندارند. ایشان به بزرگ شدن بخش صنعت و کوچک شدن بخش کشاورزی اشاره کردند و این امر را یکی از علل افزایش قیمت تمام شده گوجه فرنگی خواندند.

جناب آقای محمدرضایی نیز از شرکت تعاونی کشاورزی عنبر، عدم انسجام کافی بین تولیدکننده ها را از مشکلات عمده جهت قیمت گذاری محصول نهایی عنوان کردند. چرا که برخی شرکت های نیمه پیشرفته و نامعتبر با تقلب در بریکس رب، محصول نهاییشان را با قیمت پایین تر به بازار عرضه می کنند و مشتریان را در خرید محصول بر سر قیمت تمام شده دچار تعلل میکنند. طبیعتا محصول تولید شده با بریکس استاندارد قیمت بالاتری خواهد داشت بنابراین در امر صادرات، صنایع پیشرفته عقب تر از تولید کنندگان غیر حرفه ای قرار میگیرند. ایشان پیرو صحبت جناب آقای خادم عنوان کردند رب فله از شهری به شهر دیگر ممنوع است اما در کرمان به این صورت نیست و این امر بسیار سلیقه ای اجرا می شود.

جناب آقای دکتر کرباسی ، به سیاست های وزارت کشاورزی مبنی بر انتقال 300 هزار هکتار از مزارع به گلخانه اشاره داشتند و بیان کردند باید به دنبال راه حل مشکلات بود و با وحدت رویه به مطالبه خواسته هایتان از ارگانهای دولتی بپردازید.


آقای بختیاری در پاسخ به موارد مطرح شده تک تک دوستان مطالب زیر را عنوان نمودند:

خط مشی کمیته را خود شما تعیین میکنید این کمیته محدود به فرمولاسیون یا تجدید نظر استاندارد نیست کمیته در تمامی ابعاد می تواند نقش آفرینی کند. ایشان به کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور اشاره داشتند و بیان کردند ما خودمان را در آن کمیته ثابت کرده، منسجم و فعالانه عمل کردیم . اکثر استانداردهای آبزیان به کمیته فنی واگذار شد. ما باید این را بدانیم که بیشتر از هر دستگاه اجرایی تخصص و تجربه داریم و باید خودمان را به علم روز مسلح کنیم.

در ارتباط با بحث نمک، باید گفت دستگاهای اجرایی برخی دستورالعمل ها را به مثابه حکم حکومتی میدانند. وزارت بهداشت استاندارد ها را گونه ای تجدید نظر می کند که میزان نمک را کاهش دهند. مشکل از آنجا آغاز میشود که مسائل فنی هم تحت الشعاع قرار می گیرد. امیدواریم با استمرار ، پیگیری و حرکت های منسجم تر به اهداف کمیته دست یابیم. 

ایشان در پاسخ به گفته خانم موحد در مورد حضور بخش خصوصی درجلسات بخش دولتی ابراز امیدواری کردند که 90 درصد مسائلی که بخش خصوصی در آن سهیم است مثمر ثمر واقع شده است این نشان می دهد که ما میتوانیم منشاء اثر واقع شویم.

ایشان در ادامه بیان داشتند یکی از مشکلات ما دستگاههای اجرایی است که در برخی استانها با تساهل و در برخی سخت گیرانه برخورد میکنند که باید چاره ای اندیشید و انتظار داریم از پتانسیل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در سال اشتغال و تولید استفاده شود. 

ایشان تقلب و بستر سازی برای تقلب را بسیار خطرناک دانسته و بیان کردند اعتمادی که تولید کننده با برند چندین ساله در اذهان ایجاد می کند با مشکلات پیش آورده در ذهن مصرف کننده اثر سوء ایجاد می کند و برای بازسازی اعتماد روانی مصرف کننده باید سالیان سال خون دل خورد. اگر اعضای کمیته فنی بیشتر شود در همین جلسات می توانیم به شناسایی واحد های این چنینی بپردازیم و اینجاست که تشکل ها می توانند در عرصه خود کنترلی وارد شوند و سندیکا میتواند گزارشی از کارخانه های متقلب تهیه کرده و به وزارت بهداشت و استاندارد، ارائه دهد.

ایشان به نقش صنعت، معدن وتجارت و مسئولیت خطیر آن در یاری رسانی به صنعت اشاره داشتند و جناب آقای صادقی نیارکی را فردی مثبت و موثر و حضور ایشان را در جلسه مربوط به بحث حلیت بسیار حائز اهمیت خواندند.

در انتها در پاسخ به صحبت های جناب آقای محمدرضایی که مباحث را از دل پر خون یک تولید کننده بیان نمودند گفتند: با وحدت رویه بین اعضا و تولید کنندگان می توان در امر قیمت گذاری به نقطه خوبی برسیم همانطور که در کمیته فنی کنسرو آبزیان این امر محقق گردید.


جستجو

تبلیغات