کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور

وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران

سخن بی پرده


در خبرها خواندیم که مجمع تشخص مصلحت نظام، طی مصوبه ای نظر مجلس را در مورد واگذاری امر نظارت بر غذا به سازمان ملی استاندارد، تایید نموده و گویا قرار است تمامی امور مربوط به نظارت بر غذا از سازمان غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد محول گردد....


 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

فعالیت های سندیکا


اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

یادداشت


مسمومیت با هیستامین در اثر مصرف ماهی

اسید آمینه هیستیدین که مقدار قابل توجهی از آن در ماهی تون وجود دارد، تحت تاثیر آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز به عامل آلرژی زایی به نام هیستامین تبدیل می شود...

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

جلسه مربوط به نشانگرهاى رنگى در سازمان غذا و دارو


نشست مذکور با حضور افراد زير برگزار گرديد:
  • آقاى مهندس رضايى، مسئول كارگروه نشانگرهاى رنگى در وزارت بهداشت
  • آقاى مهندس علوى فرد، مسئول كميته فنى كانون انجمنهاى صنايع غذايى ايران
  • آقاى ميررضوى، دبير سنديكاى صنايع كنسرو ايران
  • آقاى مسعود بختيارى، مسئول كميته فنى كنسرو آبزيان كشور
  • آقاى دكتر اكبريان، مسئول دپارتمان آموزش كميته فنى كنسرو آبزيان كشور
  • خانم دكتر خداداد، مسئول دبيرخانه كميته فنى كانون
  • خانم مهندس اوصيا، مسئول كميته فنى كنسروهاى غير گوشتى سنديكا
  • خانم مهندس سجاديان، مشاور صنايع كمپوت و كنسرو
  • خانم مهندس پيوندى، از شركت كشت و صنعت ماريان
  • خانم مهندس عزيزخانى، از شركت مهنام
  • خانم مهندس شفيعى، از شركت سحر همدان
  • خانم مهندس كيانفر، از شركت كدبانو(دلپذير)
  • خانم مهندس بلقدر، از صنايع غذايى كامبيز
  • خانم مهندس مير سعيد قاضى، از شركت مائده 
  • آقاى مهندس مقدم، مدير كارخانه يك و يك
  • آقاى مهندس فهن دژ، از شركت يك و يك
  • خانم مهندس اسفنديان، از صنايع غذايى بهروز
در جلسه مذكور كه چالشى و بحث برانگيز بود، نكته قابل توجه اين بود كه نمايندگان حاضر از بخش خصوصى و صنعت، عموما برندهاى ملى صنايع غذايى كشور را نمايندگى ميكردند از جمله برندهاى يك و يك، دلپذير، بهروز، مائده، كامبيز، چاشنى، مهنام و ..... كه همگى متفقا معترض مبحث نشانگرهاى رنگى بودند.
در زير به خلاصه اى از مباحث مطرح شده مى پردازم.


آقاى علوى فرد:
بحث نشانگرها از تير ماه ٩٣ مطرح شده است و جلسات متعددى در اين خصوص برگزار شده است. این طرح در طى زمان تغييرات زيادى داشته لذا بهتر است در خصوص اصلاحات و يا تغييراتى در آن بحث شود.


آقاى ميررضوى:
سنديكاى صنايع كنسرو ايران به دليل ماهيت توليدات كارخانجات زير مجموعه خود، از ابتدا با اجراى اين طرح به اين شكل مخالفت به عمل آورد و حتى در يكى از جلسات هم قرار شد كه رنگ قرمز از روى نشانگرهاى رنگى حذف شود. لذا با توجه به جميع جهات از جمله وضعيت ركود حاكم بر شرايط اقتصاد كشور و نيز از آنجا كه تقريبا تمامى برندهاى ملى زير مجموعه سنديكا با اين طرح مخالف هستند از وزارت بهداشت درخواست ميكنيم كه اجراى آنرا متوقف نمايد.


آقاى مسعود بختيارى:
- از آنجا كه آخرين كار مطالعاتى در خصوص بررسى مصرف مربوط به سال ٨٠ ميباشد، اين طرح بر مبناى چه مطالعات، بررسى ها و كاوشهايى استوار است؟!

  • كداميك از كشورهاى دنيا اين طرح را به اين صورت و در مورد تمام محصولات به صورت اجبارى به اجرا درآورده اند؟!
  • چرا قبل از انجام طرحى با چنين ابعاد و تبعات گسترده اى، حداقل با نهادهاى ذيربط دولتى هماهنگى و مشورت نشده است؟! سازمان ملى استاندارد، پژوهشگاه استاندارد، سازمان شيلات ايران، سازمان حمايت از حقوق مصرف كنندگان و توليد كنندگان، وزارت جهاد كشاورزى، وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتى انستيتو تحقيقات تغذيه اى كشور و دفتر بهبود تغذيه جامعه كه زير مجموعه وزارت بهداشت هستند نيز طرف مشورت قرار نگرفته اند و از طرح اظهار بى اطلاعى مى كنند!!!
  • مكاتبات بسيار ارزشمندى از سوى سازمان شيلات ايران كه همواره يار و پشتيبان صنايع كنسرو ماهى كشور بوده و پژوهشگاه استاندارد، در اين خصوص با سنديكا صورت پذيرفته كه بر لزوم افزايش مصرف آبزيان در كشور تأكيد كرده و اين طرح را نافى و ناقض آن ميدانند. 
  • شايسته است دوستان وزارت بهداشت حداقل نظرات اين دو نهاد دولتى را مد نظر قرار دهند. 
  • سوالات و ابهامات متعددى وجود دارد كه در مكاتبه كميته فنى كنسرو آبزيان به تفصيل به آنها پرداخته شده است. تمامى اين موارد نشان دهنده اين است كه متأسفانه وزارت بهداشت عجولانه و شتابزده به اجراى اين طرح مبادرت ورزيده است.
آقاى دكتر اكبريان:
وزارت بهداشت قبل از اجراى چنين طرحى بايد تعامل تنگاتنگى با صنعت غذاى كشور ايجاد مى نمود. بر اساس مطالعاتى كه من انجام داده ام اين طرح صرفا در كشور انگليس و آنهم به صورت محدود اجرا شده است و دوستان وزارت بهداشت بدون در نظر گرفتن شرايط جامعه ما، طرح مذكور را عينا و به صورت واو به واو ترجمه نموده و كپى كرده اند. جالب تر آنكه در سايت مربوط به مقررات بهداشتى انگليس در انتهاى اين دستورالعمل نام شركتها و برندهايى كه آنرا اجرا كرده اند، آمده است. به عبارت ديگر در انگلستان هم اجبارى براى اجراى اين طرح وجود ندارد!
لذا ما تاكيد ميكنيم يا اجراى طرح متوقف شود و يا حداقل كنسرو ماهى استثناء شود، چرا كه ترويج مصرف آبزيان از جمله سياستهاى سلامت محور كشور محسوب ميشود و در تمامى دنيا نيز مصرف آبزيان را مورد حمايت قرار مى دهند.


ساير دوستانى كه در جلسه حضور داشتند نيز با ذكر دلايل تخصصى و ريز كه ذكر آنها از حوصله اين مجال خارج است، نسبت به طرح ايراد و اشكال داشتند.


آقاى مهندس رضايى:

  • من در مقام تصميم گيرى جهت توقف اجراى اين طرح نيستم اما مسايل مطرح شده را به اطلاع مسئولين مربوطه مى رسانم. 
  • بهتر است حالا كه ما دستورالعمل مربوطه را ابلاغ كرده ايم و تقريبا در حال اجرا است، در خصوص كليت طرح بحث نكنيم و در كنار يكديگر، با انجام كار كارشناسى و ذكر جزييات، به رفع اشكالات آن بپردازيم. 
  • برخى شركتها داوطلبانه آنرا اجرا كرده اند و ما اگر جلوى اجراى طرح را بگيريم، با سوال و مؤاخذه آنها روبرو خواهيم شد!
  • رنگ قرمز به معناى بازدارندگى و خطر و عدم مصرف نيست!!!
  • ايشان پاسخهايى نيز به برخى از مسايل جزيى كه دوستان اشاره كرده بودند، دادند.
در پايان ما ضمن تشكر از جناب آقاى مهندس رضايى كه با سعه صدر، انتقادات صريح ما را شنيدند؛ اجراى طرح از سوى برخى شركتها را از روى جبر و نه اختيار دانسته و پاسخهاى مطرح شده نسبت به ابهامات موجود را قانع كننده ارزيابى نكرديم. (هرچند به بسيارى از ابهامات اساسا پاسخى داده نشد.)
بنابراين تأكيد كرديم كه از مراجع ذيصلاح از جمله كميسيون بهداشت مجلس، توقف طرح مذكور را پيگيرى خواهيم نمود، اما بطور موازى در جلسات كارشناسى مربوطه نيز شركت خواهيم نمود تا حداقل رنگ قرمز از روى نشانگرهاى رنگى مربوط به كنسرو ماهى حذف گردد. 


نهايتا مقرر شد نظرات ما از طريق كانون، به وزارت بهداشت انعكاس يابد تا در جلسه اى كه قرار است در همين مورد در همدان تشكيل شود مطرح گردد.در اينجا لازم ميدانم از جناب آقاى دكتر گلشاهى و آقايان مهندس قربانى و صفى يارى كمال تشكر و قدردانى را به عمل آورم. از سركار خانم دكتر انصارى و جناب آقاى دكتر فدوى نيز سپاسگزارى مى نمايم.

جستجو

تبلیغات