کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور

وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران

سخن بی پرده


در خبرها خواندیم که مجمع تشخص مصلحت نظام، طی مصوبه ای نظر مجلس را در مورد واگذاری امر نظارت بر غذا به سازمان ملی استاندارد، تایید نموده و گویا قرار است تمامی امور مربوط به نظارت بر غذا از سازمان غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد محول گردد....


 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

فعالیت های سندیکا


اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

یادداشت


مسمومیت با هیستامین در اثر مصرف ماهی

اسید آمینه هیستیدین که مقدار قابل توجهی از آن در ماهی تون وجود دارد، تحت تاثیر آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز به عامل آلرژی زایی به نام هیستامین تبدیل می شود...

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

جلسه تولیدکنندگان کنسروماهی در خصوص تعیین قیمت مصرف کننده و فروش کنسرو ماهی


زمان یکشنبه 27 / 01 / 96

مکان ساختمان شماره 2 اتاق بازرگانی تهران

حاضرین در جلسه:

  • مسعود بختیاری نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران
  • سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران
  • صالح ادیب زاده مدیر عامل شرکت ساحل صید کنارک (تحفه)
  • حسین ادیب زاده مدیر بازرگانی شرکت ساحل صید کنارک (تحفه)
  • آقای یوسفی نماینده شرکت محصولات دریایی جنوب(ساحل)
  • آقای معصومی نماینده اتحادیه صادرکنندگان آبزیان
  • آقای افشار مدیرعامل شرکت پیچک
  • آقای سرائیان مدیر عامل شرکت فرآورده های شیلاتی بندرعباس
  • آقای بنی هاشمی مدیرعامل شرکت پولک
  • آقای پرتو مدیر داخلی شرکت پولک
  • آقای فضلی مدیر شرکت گلبرگ بهاران (اویلا و فامیلا)
  • آقاى حمیدى مدیر محصولات (اویلا-فامیلا)
  • آقای نیکزاد نماینده شرکت طبیعت سبز میهن(طبیعت و هایلی)
  • آقای زفرقندی مدیرعامل شرکت کنسرو سازی یاران (شالیتون)
  • آقای مهدی زفزقندی مدیر بازرگانی شرکت کنسرو سازی یاران
  • آقای علیرضا صرافان مدیر عامل شرکت زاگرس سرچشمه زندگی (گالکسی)
  • آقای صالح مبار کی مدیرعامل شرکت فانوس چابهار (شباب)
  • آقای وحید صرافان نماینده شرکت میعاد سپهر ادمان
  • آقای کدخدایی رئیس هیأت مدیره شرکت ستوده شفق اصفهان (چینود)
  • آقای امیر مزروعی نماینده شرکت زاگرس سرچشمه زندگی (گالکسی)
  • خانم آقایی نماینده شرکت دنیا تجارت ایلیا


ابتدای جلسه آقای بختیاری ضمن تبریک سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ابراز امیدواری کردند که در سال جدید شاهد بهبود فضای کسب و کار در کشور باشیم و با اشاره به نقش مهم تشکلها، خواستار مطالبه جدی اعضای سندیکا در این خصوص شدند.

ایشان مکاتبه مهم رییس محترم سازمان شیلات ایران در خصوص لزوم تخصیص ارز مبادله ای را یک اتفاق فرخنده تعبیر کرده، و آن را یک گام بزرگ در راه پیشگیری از تهدیدات آتی در این زمینه ارزیابی نمودند که این اقدام نشان داد اگر سندیکا با مشارکت اعضا، تمام توان خود را به کار گیرد میتواند بسیار اثرگذار عمل نماید.

ایشان ادامه دادند باید از فضای ایجاد شده نامگذاری سال جدید بیشترین بهره را برای حل مشکلات فراروی تولید برد. در همین راستا سندیکا در نظر دارد با توجه به نامگذاری سال تولید و اشتغال و همچنین فضای حاکم بر مجلس، مسئله مالیات بر ارزش افزوده را از اولویت های خود قرار دهد و بیشتر بر روی آن امر تمرکز نماید.

ورود سندیکا به مبحث قیمت گذاری و تعادل بخشی به بازار نیز اقدام شایسته ایست که دستور اصلی جلسه امروز می باشد. امید است با تعامل و همکاری هم اعضا به نتیجه مطلوب دست یابیم.


موارد مطروحه:

نظرات متفاوت و گاه متضادی در جلسه مطرح گردید که در زیر به اهم آنها اشاره میشود.

  • سندیکا باید تلاش کند که وحدت رویه بین تولیدکنندگان کنسرو ماهی ایجاد شود تا شاهد یگانگی در مسیر حرکتها باشیم.
  • عوامل صید و دلالان باعث افزایش قیمت ماهی صید داخل شدند که این ناشی از نبود هماهنگی بین تولیدکنندگان بود.
  • در مورد قیمت فروش کنسرو ماهی، باید در کنار افزایش قیمت مصرف کننده، پروموشن ها را کاهش دهیم و باید این اقدام به صورت هماهنگ انجام شود.
  • استمرار تشکیل جلسات و تبادل نظر تولیدکنندگان امری الزامی جهت پیشبرد بهتر امور است.
  • تعهدات اخلاقی بیشتر می تواند ضمانت اجرایی مصوبات جلسه را فرآهم سازد و روبرو شدن تولیدکنندگان در این جلسات باعث افزیش این تعهد اخلاقی خواهد شد.
  • در صورت هماهنگی بین تولیدکنندگان سالم کشور، تولیدکنندگان زیر پله ای خود به خود حذف خواهند شد.
  • از زمانیکه سندیکا با سازمان حمایت تفاهم نامه امضا نمود، کمتر شاهد برخوردهای آنچنانی از سوی تعزیرات با تولیدکنندگان هستیم.
  • در بحث تأمین مواد اولیه از جمله ماهی همه به صورت جزیره ای عمل می کنند اما گر به صورت گروهی اقدام شود شاهد شرایط بسیار بهتری خواهیم بود.
  • افزایش نرخ مصرف کننده به بعد از انتخابات موکول شود تا عواقب سیاسی خاصی در پی نداشته باشد.
  • باید فاصله بین نرخ قیمت فروش تولیدکننده و قیمت مصرف کننده را کاهش دهیم.
  • با توجه به مشکلات فعلی تولیدکنندگان، باید زمان را جهت افزایش قیمت از دست نداد.
  • سندیکا پتانسیل و ظرفیتهای به مراتب بالاتر از وضعیت فعلی را دارد که باید با حمایت خود سندیکا را تقویت نمائیم.
  • فاصله بین قیمت فروش کارخانه و قیمت مصرف کننده جو روانی منفی ایجاد می کند و می تواند باعث سلب اعتماد نسبی مصرف کننده نسبت به تولیدکنندگان شود.
  • نامه آقای دکتر صالحی در مورد ارز مبادله ای نشان می دهد که حرکتهای جمعی و اقدامات گروهی می تواند
  • اثر بخش باشد.
  • قیمت جهانی تون ماهیان افزایش یافته است و با توجه به نزدیکی پایان صید داخلی، ناگزیریم قیمتها را سریعتر افزایش دهیم تا بتوانیم به فعالیت خود ادامه دهیم.
  • گپ بین قیمت فروش کارخانه و قیمت مصرف کننده چیز جدیدی نیست و همواره شاهد این گپ قیمتی بوده ایم و در بسیاری از کشورهای دنیا نیز این امر وجود دارد. واسطه ها و عوامل فروش به این کپ عادت کرده اند و این مسئله برای ایشان جذابیت دارد و نمی توانیم به راحتی آن را حذف کنیم.
  • کاهش پروموشن در فروشگاههای تخفیف محور با مقاومت جدی مواجه خواهد شد.
  • باید برای محصولات بی نام و نشان که به وفور در بازار وجود دارد تدابیر جدی اندیشیده شود چرا که به اعتبار صنعت کنسرو ماهی لطمه وارد می سازد.
  • برای افزایش قیمت مصرف کننده حد معقولی در نظرگرفته شود.
  • جهت خرید ماهی صید داخلی باید هماهنگی کافی بین تولیدکنندگان وجود داشته باشد.
  • اگر پروموشن موجود حذف شود انگیزه فروشنده ها به شدت کاهش می یابد و به سمت محصولات بی نام و نشان سوق پیدا می کنند، چرا که فروشنده نیز باید بتواند هزینه های خود را پوشش دهد.
  • سندیکا باید در راستای حل مشکلات مصرف کنندگان با دستگاههای اجرایی از جمله دامپزشکی و گمرک نقش آفرینی بهتری داشته باشد.
  • سندیکا باید در زمینه استرداد مالیات ارزش افزوده صادرات ورود کرده و شرکتها را حمایت نماید.
  • برخی شرکتها به دلیل نداشتن هزینه های پخش از قدرت رقابت بالاتری برخوردار هستند که لازم است در زمینه قیمت گذاری هماهنگ عمل نمایند. رقابت منفی بین تولیدکنندگان موجب زیان همگان خواهد شد. تفاوت قیمت یک برند با سایر برندها باعث ایجاد سوءتفاهم برای مصرف کنندگان شده است.
  • ثبات قیمت گذاری در طول سال مسئله مهمی است که بسیاری از تولیدکنندگان آنرا رعایت نمی کنند و به محض وفور صید داخلی و ارزان شدن ماهی، شاهد پروموشن های زیادی از جانب برخی تولیدکنندگان هستیم که منجر به بی ثباتی بازار می شود.
  • قیمت مصرف کننده باید در حدی باشد که سوپرمارکت هم بتواند با فروشگاههای بزرگ و هایپر مارکتها که تخفیف محور هستند رقابت کند.
  • سیاست سندیکا این است که همه واحدها را زیر چتر حمایت خود قرار دهد اما در مقام انتخاب ناگزیر، منافع جمع را به منافع یک واحد ترجیح خواهد داد.
  • در مسائل اقتصادی و بازار، عامل زمان بسیار تعیین کننده است و گاهی حتی یک روز تاخیر در تصمیم و اقدام می تواند مشکل ساز باشد. بنابراین نمی توان به واسطه ملاحظات سیاسی، کارخانجات را با مشکل تعطیلی مواجه کرده و انجام اقدامات لازم را به بعد از انتخابات موکول نمود.


مصوبات جلسه:

در پایان و پس از حدود چهار ساعت بحث و مذاکره موارد زیر به تصویب رسید.

  • قیمت مصرف کننده کنسرو ماهی تون 1٨0 گرمی با وزن آبکش 70 درصد بین 61000 ریال تا 65000 ریال تعیین گردید. مقرر شد تولید کنندگان محترم، جهت درج این قیمت، آنالیز قیمت مورد نظر را در اسرع وقت به سندیکا ارسال نمایند.
  • محدوده قیمت فروش کنسرو ماهى 1٨0 گرمى با وزن آبکش 07 درصد تعیین گردید و مقرر شد تولید کنندگان در این محدوده قیمت نسبت به فروش مبادرت نموده و این اقدام در یک بازه زمانی حداکثر یک ماهه عملیاتی شده و تمامی تولید کنندگان این محدوده قیمت را به طور کامل رعایت نمایند.
  • از آنجا که مسائل مربوط به حوزه کنسرو ماهی بسیار تخصصی و فنی است و برای حل این مسائل نیاز به پیگیری های مداوم و مستمر میباشد؛ مقرر شد در اولین جلسه هیات مدیره سندیکا نسبت به تشکیل کمیته کنسرو آبزیان کشور به عنوان زیر مجموعه سندیکاى صنایع کنسرو ایران، بررسی و تصمیم گیری صورت پذیرد و در صورت تصویب هیات مدیره سندیکا، نسبت به استخدام تمام وقت فردی آگاه به این حوزه، توانمند، مورد وثوق و علاقه مند، جهت پیگیری امور، اقدام شود و تمامی هزینه های مربوطه را نیز فعالان حوزه کنسرو آبزیان کشور تقبل نمایند . باعث افتخار است که با درخواست برخی دوستان، استاد گرانقدر، جناب آقای معصومی در این زمینه اعلام آمادگی نمودند . بدون تردید در صورت تحقق این امر، شاهد تحول بزرگى در روند حل مسایل و مشکلات حوزه کنسرو آبزیان کشور و بهبود وضعیت موجود خواهیم بود .

در پایان جلسه، از حاضرین در رستوران ارکیده به صرف ناهار پذیرایى به عمل آمد.


از مدیریت شرکت ساحل صید کنارک (تحفه)، جناب آقاى ادیب زاده بواسطه تقبل هزینه پذیرایى ناهار، سپاسگزارى می شود.


جستجو

تبلیغات