کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور

وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران

سخن بی پرده


در خبرها خواندیم که مجمع تشخص مصلحت نظام، طی مصوبه ای نظر مجلس را در مورد واگذاری امر نظارت بر غذا به سازمان ملی استاندارد، تایید نموده و گویا قرار است تمامی امور مربوط به نظارت بر غذا از سازمان غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد محول گردد....


 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

فعالیت های سندیکا


اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

یادداشت


مسمومیت با هیستامین در اثر مصرف ماهی

اسید آمینه هیستیدین که مقدار قابل توجهی از آن در ماهی تون وجود دارد، تحت تاثیر آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز به عامل آلرژی زایی به نام هیستامین تبدیل می شود...

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

مصاحبه رادیو اقتصاد با موضوع «صنایع کنسری ـ کالای ایرانی» با جناب آقای سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران

رادیو اقتصاد مورخ 95/8/10 

جناب آقای سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در ابتدای این مصاحبه رادیویی با موضوع صنایع کنسروی ـ کالای ایرانی ضمن ارايه آمارى از ميزان توليد محصولات كنسروى از جمله كنسرو ماهى، بیان داشتند کنسرو ماهی تون یکی از محصولات سالم غذایی است که قشر دانشجو و متوسط جامعه مخاطب اصلی آن هستند و به علت سهولت استفاده از آن، در زمره مواد غذایی مهم قرار می گیرد. بنابراین باید در جهت کاهش مالیات بر ارزش افزوده، برای این محصول غذایی سالم و ایمن گام مهمی برداریم.

ایشان در پاسخ به سؤال مجری برنامه در ارتباط با پیگیری شکایات حاصل از محصولات کنسروی فرمودند؛ سندیکای صنایع کنسرو ایران در برابر صنایعی که در عضویت این تشکل هستند مسؤل است و با پیگیری و بررسی های لازم، مشکلات را با سازمان هاى ذی صلاح درمیان گذاشته و با همفکری، به رفع و رجوع مشکلات می پردازد. مردم عزیز میتوانند با روابط عمومی سندیکا تماس برقرار کرده و شکایات خود را مطرح نمایند.

هم اکنون 300 واحد صنعتی از 2000 صنایع کنسروی، زیر نظر سندیکا قرار دارند که از برندهای مطرح، خوشنام و معتبر بوده و محصولات آنها متعارف بوده و داراى كيفيت بالايى می باشد. سندیکا در برابر این 300 واحد متعهد می شود با برقراری جلسات مختلف با سازمان های غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد و ... به رفع مشکلاتشان بپردازد. به طور مثال هفته گذشته جلسه ای با جناب آقای دکتر جنت برگزار شد که به بررسی مشکلات صنعت آبلیمو پرداخته گردید و تصميمات مهمى گرفته شد. سندیکا در خصوص صنایعی که در عضویت این تشکل قرار ندارند چنین تعهدی ندارد.

جناب آقای مهندس کاویان یکی از نامیان پیشکسوت، در عرصه تولید محصولات کنسروی در خصوص مشکلات گریبان گیر این صنعت گفتند؛ حمایت از صنایع کنسروی آن طور که باید و شاید صورت نمیگیرد... عدم پرداخت تسهیلات ارزان و به موقع در فصول تولید، که اصولا خرداد تا اوایل آبان می باشد يكى از مشكلات مهم صنعت كنسرو است و تسهيلات با نرخ سود بالا برای صنعت توجیه اقتصادی ندارد.

معضل بزرگتری که با آن مواجه هستیم مالیات بر ارزش افزوده می باشد. چرا که تولید کننده محصولات را از کشاورز خریداری کرده تمام مراحل انبارداری با تکنیک های خاص را طی میکند، پروسس روی مواد انجام میگیرد و تا رسیدن به دست مصرف کننده و بازگشت هزینه هایش حدود 6 ماه تا 1سال به انتظار مینشیند تا به بازگشت سرمایه برسد در این میان مالیات بر ارزش افزوده تولید کننده را تحت فشار قرار می دهد.
در ادامه و طى مصاحبه اى تلفنى جناب آقای بختیاری مسؤل کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور خاطر نشان کرد اگر دنبال توسعه پایدار هستیم باید توجه ویژه ای به صنایع کنسروی و تبدیلی داشته باشیم تا رونقی در بخش کشاورزی ایجاد شود.

صنایع کنسروی مظلوم واقع شده چرا که مصرف کنندگان آگاهی لازم در مصرف این محصولات را ندارند. در صنعت کنسرو ماهى، لوبيا، نخود فرنگى و محصولاتى از اين دست، به دلیل وجود فرایند حرارتی و سترون تجاری مطلقا از ماده نگهدارنده استفاده نمیگردد و غالب مصرف كنندگان اين محصولات نسبت به اين موضوع آگاهى ندارند.

ایشان در ادامه به صورت تیتر وار برخى از مشکلات این صنعت را برشمردند:

  1. سازو کار دریافت مالیات برارزش افزوده
  2. قیمت گذاری دستوری
  3. عدم واگذاری برخی امور از سوى نهادهای نظارتی به تشکل ها
  4. مبحث بسته بندی

جستجو

تبلیغات