کمیته فنی کنسرو آبزیان کشور

وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران

سخن بی پرده


در خبرها خواندیم که مجمع تشخص مصلحت نظام، طی مصوبه ای نظر مجلس را در مورد واگذاری امر نظارت بر غذا به سازمان ملی استاندارد، تایید نموده و گویا قرار است تمامی امور مربوط به نظارت بر غذا از سازمان غذا و دارو به سازمان ملی استاندارد محول گردد....


 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

فعالیت های سندیکا


اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

یادداشت


مسمومیت با هیستامین در اثر مصرف ماهی

اسید آمینه هیستیدین که مقدار قابل توجهی از آن در ماهی تون وجود دارد، تحت تاثیر آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز به عامل آلرژی زایی به نام هیستامین تبدیل می شود...

 ادامه مطلب 

 آرشیو مطالب 

اولین جلسه بحث و تبادل نظر پیرامون تعیین قیمت مصرف کننده و فروش محصولات کنسرو ماهی در سال 97 و موضوع تجدید نظر استاندارد 2870

زمان: 31/2/97 ساعت 9:45

مکان: ساختمان شماره 3 اتاق بازرگانی


افراد حاضر در جلسه:

  • جناب آقای مسعود بختیاری نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران و مسئول کمیته فنی کنسرو آبزیان
  • جناب آقای سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران
  • جناب آقای صالح ادیب زاده مدیرعامل شرکت ساحل صید کنارک(تحفه)
  • جناب آقای حسین ادیب زاده نماینده شرکت ساحل صید کنارک(تحفه)
  • جناب آقای حسین معصومی رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولید و تجارت آبزیان
  • جناب آقای محمدرضا سرائیان مدیر عامل فراورده های شیلاتی (بندرعباس)
  • جناب آقای سید جلال الدین بنی هاشمی مدیر عامل شرکت فدلک(پولک)
  • جناب آقای علی پرتو نماینده شرکت فدلک (پولک)
  • جناب آقای سید محمدعلی مرعشی نماینده شرکت فدلک (پولک)
  • جناب آقایی علیرضا صرافان مدیرعامل شرکت زاگرس سرچشمه زندگی(گالکسی)
  • جناب آقای مجتبی آزادمنش نماینده شرکت زاگرس سرچشمه زندگی(گالکسی)
  • جناب آقای سلطانمراد یوسفی مدیر کارخانه محصولات دریایی طعم آفرین صبا(ساحل)
  • جناب آقای امیر فضلی مدیر عامل شرکت گلبرگ بهاران(اویلا و فامیلا)
  • جناب آقای پیمان حمیدی نماینده شرکت گلبرگ بهاران(اویلا و فامیلا)
  • جناب آقای مصطفی زفرقندی مدیرعامل کنسروسازی یاران(شالیتون)
  • جناب آقای رضا لطفی نماینده شرکت شیلتون
  • جناب آقای هژیر ضیایی نماینده شرکت طبیعت سبز میهن (طبیعت)
  • جناب آقای سید عابدین دریاباری نماینده شرکت طبیعت سبز میهن (طبیعت)
  • جناب آقای شاهین عزیزخانی نماینده شرکت فانوس چابهار (شباب)
  • جناب آقای امیر مزروعی نماینده شرکت صنایع غذایی میعاد
  • جناب آقای سعید کرمی نماینده شرکت ستوده شفق اصفهان(چینود)
  • دبیرخانه سندیکای صنایع کنسرو ایران 

موارد مطروحه:

جناب آقای بختیاری

ایشان ضمن تشکر بابت حضور و استقبال خوب حاضرین از دعوت سندیکا، بیان داشتند سال پیش در پرتو همگرایی ایجاد شده در مورد قیمت مصرف کننده کنسرو ماهی به اجماع خوبی رسیدیم هرچند در مورد قیمت فروش انتظارات آن طور که شاید و باید در ابتدا برآورده نشد ولی در ادامه و بعد از گذشت زمان کوتاهی، پایبندی به تعهدات به شکل عملی انجام گرفت. همانطور که مستحضرهستید مبحث قیمت گذاری ارتباط تنگاتنگی با بقا و استمرار فعالیتهای ما دارد بنابراین باید سعی کنیم به قیمتی منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور دست یابیم. یکی از مشکلاتی که صنعت کنسرو ماهی از آن رنج میبرد، فاصله و شکاف زیاد بین قیمت فروش تا قیمت مصرف کننده است که این امر در دراز مدت به نفع تولیدکننده نخواهد بود. 

در مورد بحث قیمت گذاری دو دیدگاه مطرح است:

  1. اصالت به مصرف کننده داده شود (باید رضایت مصرف کننده را جلب کرد و نباید قیمت مصرف کننده را بالا برد)
  2. اصالت به واسطه ها و عوامل فروش داده شود (انگیزه برای فروش ایجاد شود)
در شرایط اقتصادی کنونی، قیمت مواد اولیه کنسرو بالا رفته است و قوطی با افزایش 20 درصد، درب 65 درصد ، روغن حدود 11 درصد ، دستمزد 20 درصد مواجه شده و قیمت ماهی اسکیپ جک نیز بزودی حدود 10 هزار تومان خواهید رسید. از طرف دیگر با توجه به خروج امریکا از برجام، فضای روانی برای افزایش قیمت برای مردم، عاملین فروش و مسئولین وجود دارد.

در اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد، درج قیمت مصرف کننده موضوعیت ندارد اما از آنجا که حدود 80% اقتصاد کشور دولتی است ما ناچاریم در چهارچوب قوانین کشور برای درج قیمت روی محصولات اقدام کنیم. این نکته را خاطر نشان میکنم که برای بقا و تداوم حضورمان در بازار باید تمرین کنیم تک روی نکرده و خارج از چهارچوب تعیین شده عمل نکنیم تا بتوانیم از توافقات به عمل آمده همگی بهره مند شویم.

در مورد استاندارد 2870 باید گفت تجدید نظر آن به کمیته فنی کنسرو آبزیان وابسته به سندیکای صنایع کنسرو ایران واگذار شده است دیدگاه سازمان ملی استاندارد وزن آبکش 75 درصد و جایگزینی حدود 5 درصد آب به جای روغن می باشد. که از نظر بنده این پیشنهادات منطقی به نظر میرسد. با این حال از آنجا که این استاندارد شاهرگ حیاتی صنعت کنسرو ماهی می باشد ما خود را موظف میدانیم که در هر مسیری که جمع حاضر تصمیم گیری نماید حرکت نماییم. 


دیدگاه اهل صنعت

آقای ادیب زاده

ایشان بیان کردند باید این شکاف پیش آمده بین قیمت مصرف کننده و قیمت فروش را مدیریت کنیم. از نظر ایشان افزایش قیمت باید اعمال شود. قیمت پیشنهادی ایشان 200±7300 برای مصرف کننده بود. 


جناب آقای معصومی

ایشان به لزوم طبقه بندی کالا از لحاظ کیفی اشاره داشتند و گفتند در حال حاضر یک تولید کننده صرفا از ماهی تون استفاده می کند و محصول خود را با قیمت مصوب احتمالی7500 تولید میکند در حالی که تولیدکننده دیگر بدون توجه به کیفیت ماهی و استفاده از ماهی غیر تون طبق مصوبه محصول خود را با همان قیمت 7500 به فروش میرساند و این مصرف کننده است که بدون آگاهی از درجه کیفی محصول خریداری شده، متضرر می شود. سندیکا برای درجه بندی کیفیت برندهای کنسرو ماهی اقدام کند. 


جناب آقای سرائیان

ایشان نیز ضمن تایید سخنان آقای معصومی، در مورد مبحث قیمت گذاری ، 7300 تومان را پیشنهاد دادند.


جناب آقای کرمی

ایشان به بحث تقلبات اشاره کرده و از سندیکا خواستند راهکاری جهت مقابله با این مهم بیندیشد، چرا که تولیدکنندگان محصولات با کیفیت و برندهای معتبر در شرایط بدی به سر میبرند. ایشان با افزایش قیمت طبق تصمیم نهایی جمع موافق بودند.


جناب آقای عزیزخانی

ایشان به تمام مطالب مطرح شده توسط دوستان صحه گذاشتند.و ابراز کردند که چاره ای جز افزایش قیمت محصولات وجود ندارد.


جناب آقای ضیایی

آقای ضیایی علاوه بر موافق بودن افزایش قیمت، به تولیدکنندگان زیرزمینی و برندهای نامعتبر اشاره کرده و از سندیکا خواستند که شرایطی را فراهم کند تا این قبیل تولیدکنندگان نتوانند به راحتی به فعالیتشان ادامه دهند.


جناب آقای یوسفی

ایشان بیان داشتند بیشترین بهره از شکاف قیمتی را برندهای غیر معتبر و متخلف خواهند برد در حالی که هزینه اصلی را برندهای مطرح پرداخت میکنند. یکی از راهکارهای اصلی برای حذف آنها این است که همه واحدهای تولیدی باید عضو سندیکا و تحت کنترل آن باشند چراکه با نفوذ سندیکا و اتحادیه تولید و تجارت آبزیان حذف واحدهای نامعتبر امکان پذیرمی باشد. جلسات سال پیش بسیار مفید واقع شد همگی به تعهدات پایبند بودیم و به نظر بنده بهترین زمان برای اجرا شدن افزایش قیمت برای امسال اوایل خردادماه می باشد. ایشان با قیمت 7500 تومان موافق بودند. 


جناب آقای زفرقندی

ایشان با افزایش قیمت موافق بودند اما به افزایش قیمت به صورت ناگهانی اعتقاد نداشته و اظهار داشتند این روند صعودی باید به صورت پله ای اعمال شود چرا که شکاف بین قیمت مصرف کننده و فروش زیاد شده و در این بین تنها برندهای نا معتبر سود خواهند برد. ایشان افزایش قیمت مصرف کننده را منوط به افزایش قیمت فروش دانسته و بهترین زمان برای اجرایی شدن طرح را اوایل خرداد مطرح کردند.


جناب آقای لطفی

جناب آقای لطفی از لزوم اعمال قدرت سندیکا صحبت کرده و برخی برندهای بی کیفیت را عامل اصلی خرابی بازار دانستند. چرا که در چارچوب سندیکا و مصوبات جلسات تولید کنندگان کنسرو ماهی گام بر نداشته و قانون شکنی می کنند. ایشان برای افزایش قیمت برنامه ای نداشتند و اظهار داشتند فشارها برای ما قبل از عید بود و اکنون از لحاظ شرایط مالی مشکل نداریم اما در صورتی که جمع تصمیم بر افزایش قیمت داشته باشد ما هم در هیات مدیره مطرح میکنیم و خود را هماهنگ خواهیم کرد همچنین بهترین زمان برای اجرایی شدن طرح را اوایل تیرماه بیان کردند و درباره استاندارد 2870 و وزن آبکش 75درصد نکاتی را اشاره کرده و با کلیت مبحث موافق بودند. 


جناب آقای پرتو

ایشان شکاف قیمتی در ایران را با جهان مقایسه کرده و گفتند این شکاف قیمتی را نمی توان حذف کرد. چرا که زنجیره توزیع وجود دارد. درحال حاضر با انصاف ترین پخش ها با حاشیه سود 10 درصد کار میکنند. چاره ای جز افزایش قیمت مصرف کننده وجود ندارد. و ایشان با افزایش قیمت به صورت یک مرحله ای موافق بوده و قیمت پیشنهادیشان 7500 تومان بود.


جناب آقای بنی هاشمی و مرعشی

ایشان به لزوم برگزاری این جلسه توسط سندیکا اشاره داشتند و افزودند هر چند که با افزایش قیمت مصرف کننده موافق نیستیم اما جز این راهی وجود ندارد. ایشان در مورد قیمت بالای تمام شده محصول، برای کارخانجاتی که در مرکز قرار دارند نسبت به کارخانجاتی که در بنادر جنوبی واقع شده اند نیز توضیحاتی ارائه دادند.


جناب آقای فضلی

ایشان ضمن اینکه با افزایش قیمت موافق بودند، به توافق سال پیش اشاره کردند و گفتند سال گذشته، توافق خوبی حاصل شد. اگر برای امسال با 7300 به اجماع رسیدیم نباید قیمت فروش از یک حد متعادل کمتر باشد. تا وقتی طبقه بندی کالا و درجه بندی آنها توسط سندیکا انجام نشود ما تاوان خواهیم داد. ایشان همچنین به افزایش قیمت قوطی اشاره کردند و گفتند قوطی ها دپوی سال پیش است و نباید به این شکل قیمتشان به یکباره بالا رفته باشد. تولید کننده کنسرو باید مواد اولیه دپوی سال پیش را دو برابرقیمت خریداری کند در حالیکه هنوز افزایش قیمت محصول نداشته است. ایشان زمان مناسب برای افزایش قیمت را خرداد ماه بیان کردند و تاکید داشتند که مهمتر از مسئله قیمت مصرف کننده، اجماع روی قیمت فروش و عمل به آن میباشد.


جناب آقای آزادمنش

ایشان با توجه به اینکه در بازار فروش، شرایط خوبی حاکم نیست و فروشنده مجبور به ارائه پروموشن و آفر است بیان کرد شبکه توزیع را نمی توان نادید گرفت چرا که تا واسطه، سود خودش را در بازار نبرد، نمی گذارد کار راه بیفتد. ایشان با افزایش قیمت موافق بودند و گفتند باید این امر زودتر محقق شود. 


جناب آقای میررضوی

ایشان در پایان مطالب دوستان درباره مبحث قیمت گذاری این نکته را اشاره داشتند که طبق مقررات سازمان حمایت بیش از دو بار در سال نمی توان افزایش قیمت داشت. ایشان با اشاره به جلسه هیات مدیره سندیکا که به واسطه جناب آقای آزادمرد با رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار گردید، درباره تفاهم نامه ای که سازمان استاندارد با سندیکای صنایع کنسرو ایران منعقد خواهد کرد خبر دادند. در مورد استاندارد 2870 هم آقای بختیاری شاهد هستند که سندیکا تمام قد از مواضع تولیدکنندگان حمایت میکرد. در حال حاضر نیز آمادگی همکاری کامل وجود دارد. 

درباره حضور برخی برندهای نامعتبر در بازار گفتند: بارها با آقای شریعتمداری و صادقی نیارکی این مساله را گوشزد کردیم که واحدها قبل از گرفتن پروانه بهره برداری کارت عضویت سندیکا را از ما دریافت کنند تا ما همه واحدها را تحت پوشش قرار دهیم. از آنجا که قیمتها، در صورت نامتعارف بودن، جهت رسیدگی به سازمان حمایت گزارش خواهد شد، قیمتهای اعلام شده از طرف سندیکا، نامتعارف نیست و این نکته مثبتی است که شامل حال واحدهای تحت پوشش سندیکاست.

سخن پایانی

جناب آقای بختیاری ضمن تشکر از ریاست محترم سندیکا، جناب آقای آزادمرد جهت برگزاری جلسه با ریاست محترم سازمان ملی استاندارد بیان کردند که در جلسه مذکور سرکار خانم پیروزبخت مقرر کردند، که جلسات ماهانه با حضور نماینده سازمان ملی استاندارد و نمایندگان سندیکا برگزار شود و گزارش این جلسات هر سه ماه یکبار برای ایشان ارسال شود. همچنین تاکید کردند که از طرف سازمان ملی استاندارد برخورد پلیسی با تولیدکنندگان در سال جدید انجام نخواهد شد و برخوردها کاملا ارشادی خواهد بود. آقای بختیاری افزودند در مورد لزوم کنترل محصولات بی کیفیت توسط سندیکا، خوشبختانه با تدبیر آقای معصومی جلسه مشترکی بین هیات مدیره سندیکا و اتحادیه تولید و تجارت آبزیان برای همکاری متقابل برگزار شد و از آنجا که اتحادیه تجربه موفقی در امر نظارت بر سطح عرضه داشته است ، امیدواریم با همکاری اتحادیه تولید و تجارت آبزیان، بتوانیم این مطالبه بجای شما عزیزان را در مسیر اجرایی شدن قرار دهیم. آقای بختیاری بعد از مصوبات جلسه، از دوستان خواستند همانطور که همیشه یار و یاور سندیکا بودند با شرکت در جلسات و حفظ روحیه همگرایی و مطالبه جویی خود ما را در دستیابی به اهدافمان یاری نمایند. ایشان بیان داشتند ما حافظ منافع تولید کننده هستیم اما تولیدکنندگانی که محصول با کیفیت تولید می کنند. بنابراین امسال را باید "سال حمایت از کالای خوب و با کیفیت ایرانی" دانست.

مصوبات جلسه

  • قیمت مصرف کننده کنسرو ماهی 180 گرمی 7100 تا 7400 تومان تعیین گردید.
  • روی یک قیمت پایه معقول و منطقی و دست یافتنی به عنوان قیمت پایه فروش توافق حاصل شد.
  • زمان اجرای این مصوبه حداکثر ابتدای تیرماه جاری در نظر گرفته شد.
  • در مورد وزن آبکش 75 درصد و افزودن 5 درصد آب به محصول نیز اجماع حاصل گردید.


تهیه شده در روابط عمومی سندیکای صنایع کنسرو ایران

جستجو

تبلیغات